D'A

Ediciˇ 2: de juny de 2012

Traject˛ria

  • COAIB_DA2_TRAJ_OFICINAS_01
  • COAIB_DA2_TRAJ_OFICINAS_02
  • COAIB_DA2_TRAJ_OFICINAS_03
  • COAIB_DA2_TRAJ_OFICINAS_04
  • COAIB_DA2_TRAJ_OFICINAS_05

OFICINES JS HOTELS

La parcel·la es troba just a l’entrada de la zona turística de Can Picafort. L’encàrrec consistia en construir un edifici d’oficines per a una petita companyia hotelera que, alhora, es convertís en imatge visible de l’empresa. Un edifici-reclam i a la vegada funcional.  

Partint d’una geometria capritxosa de la parcel·la davant d’una rotonda, es concep la peça com un prisma elemental que es deposita suaument sobre el lloc.

Hi ha una voluntat clarament pública de l’edifici que vol ser atent amb l’espai urbà pròxim, i que es vesteix per a l’ocasió amb uns plans de façana que reflecteixen aquest entorn .

Una gelosia de lames horitzontals filtra la visió des de l’exterior i permet la màxima transparència des de l’interior. Les lames s’han col·locat amb diferents separacions segons l’orientació, fet que dóna cert dinamisme a l’edifici i alhora permet garantir un nivell tèrmic adequat els mesos d’estiu a l’interior

No s’ha volgut tancar el jardí, per incorporar-lo visualment al carrer i evitar que aquest es converteixi en un continu opac de tanques sense transparència respecte a l’activitat interior. 

La distribució ubica a 2/3 de cadascuna de les plantes un bloc d’escala-serveis que les divideix a totes en una zona més pública i pròxima a l’accés i una altra de més privada al darrera, sempre cercant un espai fluid i comú que recorr tota la planta.

Fitxa tŔcnica

Promotors: JS Hotels

Col·laboradors: Miquel Dols Llinàs (estructura), Esteve Mestre Sansó (insta·lacions)

Constructor: Miquel Molines Moragues

Data projecte: Febrer 2006

Data finalització d’obra: Abril 2008

Fotografía: Alfons Romero i Arabella García

Documentaciˇ

© D’A digital COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE LES ILLES BALEARS