D'A

Ediciˇ 2: de juny de 2012

Traject˛ria

  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_01
  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_02
  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_03
  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_04
  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_05
  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_06
  • COAIB_DA2_TRAJ_TANATORI_07

TANATORI DE SA POBLA

El Tanatori de Sa Pobla està situat a un polígon industrial a mig fer, amb un únic accés possible des de la carretera general que va a Pollença i adossat al mur perimetral que tanca el cementiri municipal.

L’edifici es defineix com un volum que s’eleva suaument sobre el terreny i que es retira el màxim que pot de la carretera per així oferir un accés des d’una placeta davantera i tranquil·la.

És un prisma tancat a tres de les seves quatre façanes, tan sols obert cap al mur del cementiri i a la visió llunyana de les muntanyes que guaiten per damunt ell.

Voliem comunicar-lo amb aquestes vistes i oblidar l’entorn més proper, hostil i desfavorable i fer-ho mitjançant la transparència del hall que articula i organitza la seva distribució.

Patis, murs, gelosies, vegetació, vidre… són els elements que donen forma a aquesta arquitectura i s’encarreguen de crear la pau que requereix el lloc.

Fitxa tŔcnica

Emplaçament: Ctra. a Pollença - Sa Pobla

Promotor: Junta de Compensació Sa Sort Llarga

Col·laboradors: Miquel Dols Llinàs (estructura), Esteve Mestre Sansó (instal·lacions)

Constructor: ECP Obras 97, S.L.

Data projecte: Març 2009

Data finalització d’obra: Novembre 2010

Fotografía: Emili Sagristà i Margalida Simó

Documentaciˇ

© D’A digital COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE LES ILLES BALEARS