D'A

Ediciˇ 4: February de 2015

Traject˛ria

Joan Riera

  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ
  • CASA CERDÀ

CASA CERDÀ

(amb Francisco Barceló)

La magnífica situació del solar, en la primera línea d'una costa hermosa i tranquil·la, suggeria la creació d'un habitatge amb espais d'estança i porxos tant en la planta baixa com en la planta pis, ja que des d'aquesta es pot tenir una vista més àmplia de la mar en la qual sempre és present la imatge de la l'illa de Cabrera.

El fet que el solar sigui accessible tant des del costat de la mar com des d'un carrer posterior, ha permès situar en la zona que dóna a aquest carrer el garatge i els serveis, alliberant per a les zones d'estança i dormitoris la part del solar que mira a la mar. En planta baixa i tant a l'interior com al pati queda una zona diferenciada de pas directe des del carrer posterior fins a la mar.

La façana a la mar queda caracteritzada tant per la forma en què es produeix l'accés com per la forma en què s'han resolt les terrasses i el seu tancament amb persianes corredisses i de lames mòbils amb la finalitat de poder tenir intimitat i protegir-se del sol de ponent.

Fitxa tŔcnica

Projecte: 1997

Construcció i F.Obra: 2007

Emplaçament. Carrer Major, 39. Colònia de Sant Jordi. Ses Salines

Promotor: Pau Cerdá

Aparellador: M.A. Hortolà

Col·laboradors: Jaume Rebassa i Juan Serra

Constructor: Juan Galán

Fotografia: Jaume Rebassa i Miguel Coelho

© D’A digital COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE LES ILLES BALEARS