D'A

Ediciˇ 4: February de 2015

Traject˛ria

Joan Riera

  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL
  • CASA PASCUAL

CASA PASCUAL

Per aconseguir una bona integració de la casa al seu entorn rural vàrem construir la vivenda amb pedra de marès de la zona, col·locada de forma tradicional i amb un esquema arquitectònic d'aiguavessos paral·lels a un gran mur de pedra ja existent. Aquesta disposició va permetre que les estances principals de la casa tenguessin doble orientació -al sol i a les vistes- i ventilació creuada. Es van alternant peces tancades, patis, porxos i pèrgoles per tal d'aconseguir un microclima fresc a l'estiu i amb diferents espais per estar a fora. Es volia que l'edificació arribàs a integrar tots els espais que els usuaris poguessin haver de menester, incloent a més dels patis i terrasses un petit hort, per tal que la resta de la parcel·la es pogués mantenir amb el seu caràcter rural.

 

Consideram interessant en aquesta obra el fet d'aconseguir amb un esquema molt senzill una casa amb espais realment diversos i amb una relació molt adequada amb el conjunt i el seu entorn, així com el fet que es pot entendre com una tipologia amb possibilitats de generar conjunts residencials més grans.

Fitxa tŔcnica

Projecte: 2005

Final d’obra: 2009

Emplaçament: Parcel·la 368, Pol. 3. Manacor

Promotor: Margalida Pascual

Arquitecte tècnic: Xavier Suárez

Col·laboradors: Jaume Rebassa i Miguel Coelho

Constructor: Biel Galmés S.L

Fotografia: Miguel Coelho i Joan Riera

© D’A digital COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE LES ILLES BALEARS